Nina : Sita Angad

Ik ben Nina de Haan en wil mezelf en anderen helpen zich meer te verbinden met anderen en onze omgeving. Dat doe ik zo veel mogelijk op mijn eigen vrouwelijke manier.

Mijn ‘spirituele naam’ is Sita Angad [sie-taa ang-gud]. Deze naam betekent: Universal Mother, limb or integral part of God. Voor mij verwijst zij naar vrouwelijke en creërende energie en naar deel zijn van de schepping.

Wij en Moeder Aarde

Ik heb een visie van een wereld waarin wij mensen in harmonie zijn met onszelf, met elkaar en met Moeder Aarde. Deze visie kan werkelijkheid worden, maar daar is nog wel wat aandacht voor nodig.

In de natuur zie je dat alles met elkaar is verbonden en elkaar beïnvloedt. Op diezelfde manier is ook alles van elkaar afhankelijk en staat niets op zichzelf, ook jij niet. Wij mensen zijn afhankelijk van onze omgeving, en onze omgeving van ons.

We denken soms dat we insignificant zijn en weinig invloed hebben, maar het tegengestelde is waar. Alles wat je doet, hoe klein ook, heeft invloed op jouzelf en jouw functioneren, op de mensen om je heen en op je omgeving.

Omgaan met de natuur begint dus bij jezelf. Het komt voort uit hoe je in het leven staat en hoe je ook met jezelf omgaat. Daarom is het essentieel dat we leren om beter met onszelf en onze problemen om te gaan. Alleen dan kunnen we tot een duurzame en sociale samenleving komen waarin we goed omgaan met onze natuur op Aarde.

Ik studeerde Biologie om het leven te bestuderen. Daarna studeerde ik Milieuwetenschappen om ervoor te kunnen zorgen dat mensen beter met het leven en hun leefomgeving omgaan. Ik doe aan yoga om beter met mezelf om te kunnen gaan en ik geef les zodat ook anderen yoga daarvoor kunnen gebruiken.

Meer mezelf zijn met Kundalini Yoga

Kundalini Yoga helpt me om meer mezelf te worden. Het helpt om oude patronen te doorbreken en om goede kwaliteiten juist te ontwikkelen en om zo mezelf meer te verwezenlijken. Ik kom meer in verbinding met mijn ware zelf achter mijn ego-patronen, met de mensen om me heen en met mijn omgeving.

Ik geef yogales omdat ik zou willen dat iedereen dit zo kan ervaren, iedereen op haar eigen manier. In mijn les kan je helemaal jezelf zijn en je meer en meer verbinden met je ware zelf.

Ik geef yogales omdat Kundalini Yoga mij helpt om meer mezelf te worden en ik dat zo waardevol vind dat ik die ervaring met anderen wil delen.

Mijn yoga-reis is begonnen bij de Kundalini Yogalessen van Rinske Frederiks in Wageningen. Ik vond deze yogavorm meteen erg intrigerend omdat het zo gevarieerd is met gebruik van mantra’s, ademhalingstechnieken en meditaties. Ik wist meteen dat het me veel op zou kunnen leveren als ik er mee door zou gaan.

In 2019 heb ik de Kundalini Yoga Level 1 Teachers Training gevolgd bij Divine Human en met een KRI-certificaat afgerond. Sinds januari 2020 geef ik yogales in Wageningen. Ik ben lid van de beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland (KYN).

Mezelf zijn als vrouw

Mijn ontwikkelingsproces zou niet compleet zijn zonder mijn vrouwelijkheid te onderzoeken en ontwikkelen. Ik wil als vrouw volledig in mijn vrouwelijke kracht komen staan.

Ik wil me vrij kunnen voelen als vrouw. Ik wil tevreden zijn met mijn vrouwelijke lichaam, met alle delen daarvan, en met mijn vrouwelijke kwaliteiten. Ik wil mijn kwaliteiten kunnen delen met andere vrouwen en met mannen. Ik wil leren wat vrouwelijk leiderschap is en hoe ik dit op mijn manier kan inzetten. En ik wil dit leerproces doormaken samen met andere prachtige en krachtige vrouwen. Ik wil ook andere vrouwen zien ontluiken en ze uitnodigen en aanmoedigen in dit proces.

Hoe we met onze vrouwelijke en mannelijke energieën omgaan, kan van enorme invloed zijn op ons leven. Gender kan erg belangrijk zijn voor je identiteit en daarmee voor je (onbewuste) patronen. En dan is het ook nog verbonden aan je seksuele energie, de sterkste energie die er is.

Veel problemen in de wereld zijn een resultaat van onderdrukking van aspecten van vrouwelijkheid en mannelijkheid en van seksuele energie. Daarom is het opnieuw gaan beleven en waarderen van deze energieën een essentiële stap voor ons welzijn in deze tijd.

Ik wil hier graag aan werken via het organiseren van vrouwencirkels. Meer daar over vind je op deze pagina.