Nina : Sita Angad

Mijn naam is Nina de Haan en ik werk aan een mooie en duurzame samenleving door mensen te helpen zich meer te verbinden met zichzelf, met anderen en met hun omgeving. Daarbij wil ik mijn vrouwelijke kracht volledig ontwikkelen en inzetten en wil ik dit samen doen met andere krachtige vrouwen.

Mijn spirituele naam is Sita Angad Kaur, ongeveer uitgesproken als [sie-taa ang-gud koar]. Deze naam herinnert me er aan dat ik mijn eigen weg mag volgen.

Onze leefwereld

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe het leven werkt en in hoe ik me daar dan toe verhoud. Vanuit verwondering voor de natuur ben ik het leven gaan bestuderen via de Biologie. Daar in leer je over prachtige levende wezens, maar niet zo zeer over hoe je als mens het beste met al dat leven omgaat. Die omgang van mensen met hun leefomgeving loopt niet altijd even soepel en leidt te vaak tot problemen als dierenleed, schade aan de natuur en natuurlijk lijdende mensen. Daar wilde ik graag aan werken en daarom ging ik verder met Milieuwetenschappen.

Het meest belangrijk voor mij zijn persoonlijke ontwikkeling, goede omgang met anderen en duurzaamheid – en ik vind het heel mooi dat deze dingen aan elkaar verbonden zijn. Hoe je als mens in het leven staat en met jezelf omgaat, uit zich ook in hoe je met anderen en met je leefomgeving omgaat. Dus, om tot een echt duurzame samenleving te komen, is het essentieel dat we leren om beter met onszelf en onze problemen om te gaan. Aan jezelf werken is dus een soort win-win-situatie, want de effecten kunnen doorwerken op alles.

We denken soms dat we insignificant zijn en weinig invloed hebben, maar het tegengestelde is waar. Alles wat je doet, hoe klein ook, heeft invloed op jouzelf, de mensen om je heen en op je omgeving. Via mijn studie Milieusysteemanalyse heb ik geleerd dat vrijwel alles aan elkaar verbonden is en elkaar beïnvloedt. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat onze invloed leidt naar een mooiere wereld!

Kundalini Yoga

Mijn yoga-reis is begonnen bij de Kundalini Yogalessen van Rinske Frederiks in Wageningen. Ik vond deze yogavorm meteen erg intrigerend omdat het zo gevariëerd is met gebruik van mantra’s, ademhalingstechnieken en meditaties. Ik wist meteen dat het me veel op zou kunnen leveren als ik er mee door zou gaan.

Kundalini Yoga helpt me om meer mezelf te worden. Het helpt om oude patronen te doorbreken en om goede kwaliteiten juist te ontwikkelen en om zo jezelf meer te verwezenlijken. Je komt meer in verbinding met je ware zelf, met de mensen om je heen en met je omgeving.

Ik geef yogales omdat ik zou willen dat iedereen dit zo kan ervaren, iedereen op haar eigen manier. In mijn les kan je helemaal jezelf zijn en je meer en meer verbinden met je ware zelf.

Ik geef yogales omdat Kundalini Yoga mij helpt om meer mezelf te worden en ik dat zo waardevol vind dat ik die ervaring met anderen wil delen.

In 2019 heb ik de Kundalini Yoga Level 1 Teachers Training gevolgd bij Divine Human en met een KRI-certificaat afgerond. In januari 2020 ben ik beginnen met yogalessen geven in Wageningen. Ik ben lid van de beroepsvereniging Kundalini Yoga Nederland (KYN).

Vrouw zijn

Mijn ontwikkelingsproces zou niet compleet zijn zonder mijn vrouwelijkheid te onderzoeken en ontwikkelen. Ik wil als vrouw volledig in mijn vrouwelijke kracht komen staan.

Ik wil me vrij kunnen voelen als vrouw. Ik wil tevreden zijn met mijn vrouwelijke lichaam, met alle delen daarvan, en met mijn vrouwelijke kwaliteiten. Ik wil mijn kwaliteiten kunnen delen met andere vrouwen en met mannen. Ik wil leren wat vrouwelijk leiderschap is en hoe ik dit op mijn manier kan inzetten. En ik wil dit leerproces doormaken samen met andere prachtige en krachtige vrouwen. Ik wil ook andere vrouwen zien onluiken en ze uitnodigen en aanmoedigen in dit proces.

Hoe we met onze vrouwelijke en mannelijke energieën omgaan, kan van enorme invloed zijn op ons leven. Gender kan erg belangrijk zijn voor je identiteit en daarmee voor je (onbewuste) patronen. En dan is het ook nog verbonden aan je seksuele energie, de sterkste energie die er is.

Veel problemen in de wereld zijn een resultaat van onderdrukking van aspecten van vrouwelijkheid en mannelijkheid en van seksuele energie. Daarom is het opnieuw gaan beleven en waarderen van deze energieën een essentiële stap voor ons welzijn in deze tijd.

Ik wil hier graag aan werken. Ik heb nog geen concrete plannen, maar ik denk aan het organiseren van vrouwencirkels en aan het organiseren van gerelateerde bijeenkomsten en workshops. Ik ga open voor samenwerkingen, dus als je mogelijkheden ziet dan hoor ik het graag. Dan kunnen we samen kijken of we iets moois kunnen creëren.