Manifesteren met je arcline

Manifesteren is een erg populair woord. Het gaat over het scheppen van je eigen werkelijkheid, over het in de wereld brengen van jouw kijk op de wereld. Dat willen we allemaal wel! Sterker nog, dat doen we ook allemaal. Hoe werkt dat en hoe werkt dat het beste?

Intuïtie ontvangen en visie projecteren met je arcline

Volgens Kundalini Yoga kan helpt het hebben van een sterke arcline om te manifesteren in de wereld. Kundalini Yoga gebruikt daarvoor het woord ‘projecteren’: je projecteert jouw visie of innerlijke werkelijkheid op de wereld om je heen.

En ja, ook jij hebt een arcline. Deze bevindt zich op je voorhoofd en loopt in een boog van oor tot oor. Het is de halo zoals die vroeger vaak bij heiligen werd afgebeeld. Je derde oogpunt bevindt zich tussen je wenkbrauwen en zit in het midden van je arcline. Je derde oogpunt is je centrum voor intuïtie.

Met je arcline en derde oogpunt ontvang je informatie en inspiratie van het universum, ofwel intuïtieve wijsheid. Die wijsheid kan je gebruiken en integreren in jouw wereldbeeld of visie. Daar kan je dan ook naar handelen, integer aan jouw visie. Via deze visie en je handelen projecteer je op of beïnvloed je de wereld om je heen. Dat kan je manifesteren noemen.

Bewust manifesteren

Belangrijk in het manifestatie-verhaal is dat zowel je bewuste als je onbewuste meedoen en zowel je Mind als je ziel. Het werkt ook op energetisch niveau: jij trekt aan wat resoneert met jouw energie. De kern is dat je je werkelijkheid zelf schept of manifesteert en dat je invloed hebt op hoe dat gebeurt.

Een manier om invloed te hebben, is door je bewuster te worden van je gedachten en gevoelens en te werken aan het schoonmaken van je onbewuste. Als je dat doet, word je een zuiverder kanaal om je af te stemmen op het universum en om te manifesteren.

Als je dat niet doet, kan je veel of sterke onbewuste patronen hebben die je tegenwerken en die juist negatieve of vervelende situaties creëren.

Manifesteren heeft dus niet alleen met je arcline te maken, maar je arcline helpt je wel om jouw manifestaties af te stemmen op het universum via je intuïtieve wijsheid. En natuurlijk kan je je arcline versterken door yoga te doen voor de arcline, voor je derde oogpunt en voor je intuïtie. Vooral mediteren werkt goed hiervoor. Er zijn dan ook veel meditaties specifiek voor de arcline binnen de Kundalini Yoga.

Kundalini Yoga helpt je ook om je onbewuste schoon te maken en om (energetische) blokkades en patronen te doorbreken. Dat helpt je dus allemaal bij doelgerichter manifesteren in je leven.

Jouw visie voor de wereld

Ik schreef over het hebben van een visie. Heb jij een visie? Voor jouw leven of voor de wereld? Het hebben van een duidelijke visie helpt je om keuzes te maken die daar bij passen. Zo kan je met alle grote én kleine keuzes kiezen voor die optie die bijdraagt aan jouw visie in de wereld.

Ik heb zelf heel lang en breed nagedacht over wat mijn visie of doel in het leven zou zijn. Ik kan daar vooral uit concluderen dat nadenken voor mij niet de manier is om dat te bepalen. Sterker nog, nadenken gaat in tegen het gebruiken van mijn intuïtie. Hoe harder ik nadenk, hoe moeilijker het is om mijn intuïtie te voelen en te horen. En die intuïtie is juist mijn betrouwbaarste bron voor guidance!

Dus nu volg ik meer en meer mijn intuïtie, mijn innerlijk weten. Ik zet kleine stapjes waar mijn intuïtie ‘ja!’ tegen zegt. Ik weet niet waar deze stapjes me precies gaan brengen, maar dat hoeft ook niet! Ze hebben wel een richting die overeenkomt met mijn visie. En ik vertrouw er op dat het zo vanzelf vorm krijgt en dat het prachtig wordt.

Heb jij een visie voor jouw leven en/of voor de wereld? Wat is jouw ervaring met manifesteren? Laat het me weten in de comments!

Enne, als je je arcline en intuïtie wilt versterken, doe dan eens mee aan mijn yogales! Meld je aan via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *