Lessenserie voor the ten bodies

Bij het kiezen van een thema voor mijn eerste lessenserie, begon ik lekker bij mezelf. Mijn voornaamste levensdoel is meer mezelf worden en meer als mezelf leven. Ik ben lang zoekende geweest en ik kom telkens hier op uit. En eigenlijk geloof ik dat iedereen dat wel zou willen: meer zichzelf zijn. Maar wat houdt dat dan helemaal in en hoe doe je dat dan? Gelukkig voor ons biedt Kundalini Yoga een prachtig framework voor de mens, compleet met technieken om jezelf te balanceren en bekrachtigen en om zo meer jezelf te worden.

De meeste mensen identificeren zich sterk met hun fysieke lichaam, het lichaam wat we kunnen waarnemen met onze zintuigen. Daarnaast hebben we nog een geest of een mind met gedachten, waar je je ook makkelijk mee identificeert. Maar wat is dan ‘je zelf’: je lichaam of je mind? Je kan hier lang over nadenken en filosoferen, misschien wel zonder tot een conclusie te komen. Daarnaast kan je het ook ervaren, bijvoorbeeld met Kundalini Yoga.

Onze tien lichamen

In Kundalini Yoga onderscheiden we tien lichamen van de mens: het fysieke lichaam, drie mentale lichamen en zes energetische lichamen. Dus jij en ik hebben allebei deze tien lichamen. Hiernaast zie je ze in een overzicht (in het Engels).

Ieder lichaam heeft specifieke kwaliteiten die zich in jou uiten als het lichaam in balans is, kwaliteiten die je kunt gebruiken. Echter, de lichamen kunnen ook uit balans zijn, wat per lichaam specifieke problemen kan geven. Je kunt je lichamen balanceren en versterken met beoefening van Kundalini Yoga. En dat is precies wat we gaan doen in mijn lessenserie!

Begrip van hoe de ten bodies functioneren helpt je jezelf beter te begrijpen en vooral ook jezelf als vollediger mens te ervaren. Het balanceren van je ten bodies, of de specifieke bodies die bij jou uit balans zijn, helpt je om meer als jezelf in het leven staan en meer uit het leven te halen.

Overzicht:

  1. Soul body
  2. Negative mind
  3. Positive mind
  4. Neutral mind
  5. Physical body
  6. Arcline
  7. Aura
  8. Pranic body
  9. Subtle body
  10. Radiant body

Mijn lessenserie

Daarom gaan we in mijn lessenserie werken met de ten bodies. De bodies zijn genummerd van 1 tot 10 en we gaan ze ook op die volgorde langs. We beginnen bij het eerste lichaam: het zielelichaam ofwel je ziel. Hoe is jouw relatie met je ziel? Je bent welkom het te komen ervaren in de les.

Mijn lessenreeks vindt plaats in Suniya te Wageningen op woensdagochtend van 7:30 tot 8:30, zodat je je dag lekker bij jezelf begint! De eerste les is op 15 januari en later instromen is ook mogelijk. Voor meer informatie en aanmelden ga naar deze pagina. Graag tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *