Lekker in je aura-bubbel en in de wereld

Zit jij lekker in je eigen aura-bubbel? Deze energie-bubbel om je heen beschermt je tegen invloeden van buitenaf en helpt je je eigen ding te doen. Tenminste, als je aura daar sterk genoeg voor is! Lees verder om te leren wat je aura voor jou doet en wat jij voor je aura kan doen.

Voelt jouw aura sterk en veilig?

Voel jij je veilig in je eigen bubbel? Voel je je zelfverzekerd, durf jij jezelf te zijn en te staan voor waar je voor staat? Dit zijn allemaal kenmerken van iemand met een sterk aura.

Mensen met een sterk aura zien er stralend uit. Iemands ‘uitstraling’ heeft voor een groot deel met zijn/haar aura te maken heeft. Als je een sterk aura hebt, zien mensen dat je goed in je vel zit, dat je jezelf sterk neerzet in de ruimte en dat je jezelf laat zien. Dit is erg aantrekkelijk voor anderen: zij merken dat jij iets te bieden hebt en ze willen daar graag meer van weten of het ervaren.

Volgens Kundalini Yoga helpt een sterk aura om anderen te kunnen upliften: om anderen te inspireren en verder te helpen op hun (spirituele) pad.

Of is jouw aura zwak en gevoelig?

Als je een zwakker of kleiner aura hebt, ben je meer gevoelig voor invloeden van buitenaf. Je staat minder sterk in je schoenen en bent meer geneigd om je aan te passen aan je omgeving. Je gaat confrontaties uit de weg, je past je aan. Je kan jezelf zelfs verliezen in dat proces van je steeds maar aanpassen.

Herken jij je in deze beschrijving? Voor mij is de uitleg van de aura herkenbaar geworden en een leuk handvat om mee te werken. Het hebben van een eigen energie-bubbel klinkt én voelt geweldig. Give me more!

Mijn aura lijkt erg gevoelig te zijn

Ik denk dat mijn aura erg gevoelig is voor energie van buitenaf die in de fysieke ruimte van mijn aura komt. Het lijkt dan alsof energie van buitenaf letterlijk ‘te diep’ tot mij doordringt. Het kost me dan energie om het te verwerken, te integreren of weer los te laten. Dat lukt me wel, maar het gaat misschien trager dan bij veel andere mensen.

Ik ken mezelf als iemand die soms snel uit balans kan raken in omgang met anderen. Ik denk dat dat gebeurt als een energie van buitenaf zo sterk of anders is dan mijn energie of wat ik gewend ben. Dan overvalt het me en kan ik er niet direct passend op reageren. In plaats daarvan moet ik eerst even verwerken wat er zojuist gebeurde.

De aura van een Projector

Mensen hun aura’s kunnen verschillend functioneren, volgens het systeem van Human Design tenminste. Volgens Human Design zijn er vier typen mensen die anders functioneren in de wereld en die ook anders functionerende aura’s hebben. Mijn type is de Projector en zij worden gekenmerkt door hun grote en gevoelige aura.

Dat klinkt kloppend voor mij! Ik lijk op die manier meer gevoelig dan de meeste mensen en dat geeft zowel uitdagingen als mogelijkheden in het leven. Het is erg herkenbaar voor mij om te leren over de Projector.

Voor als je het leuk vindt: hier is een filmpje over de auratypes van de Human Design-types. Als je jouw design al weet en een idee hebt over wat dat betekent voor jouw aura, ben ik erg benieuwd daar over te horen!

Note: voor zover ik weet, zijn Human Design en de aura-types niet erkend binnen Kundalini Yoga – maar het is wel leuk.

Gevoelig zijn heeft dus ook voordelen, maar als ik te snel uit balans raak, is dat niet handig natuurlijk. Er zijn wel momenten waarop ik zou willen dat ik stabieler ben, dat ik veiliger in mijn eigen bubbel zit en ik meer ongestoord mezelf kan zijn.

Er zijn ook zeker momenten waarop ik voel dat alles lekker stroomt en ik weinig last heb van wat er om me heen gebeurt. Op die momenten voel ik me zelfverzekerd en kan ik met mijn energie en uitstraling anderen zich ook beter laten voelen. Daar zou ik er wel meer van willen!

Aura’s in de natuur

De natuur is heel mooi en inspirerend, óók op aura-vlak. Ik denk namelijk te kunnen zien dat veel planten en dieren (en ook zeker paddestoelen, let maar op!) sterke aura’s hebben, zeker nu in de lente. Ze stralen enorm; ze hebben een grote uitstraling. Ze doen ongestoord hun ding. Ze weten precies wat ze moeten doen en doen dat zonder onzekerheid, en dat stralen ze uit! Daar kunnen wij mensen nog wat van leren! Ik tenminste.

Ik zou wel meer yoga voor de aura mogen doen!

En gelukkig zijn er manieren om je aura te versterken. Zo zou het dragen van witte kleding helpen om je aura te vergroten. Ook helpt het drinken van water en het ‘wassen’ van je aura door te zwemmen, douchen of baden. Ook wordt er gezegd dat het beter is om met je lichaam in oost-west-richting te slapen, in tegenstelling tot in noord-zuid-richting. In het tweede geval smelt je aura samen met de aura van de aarde – en dat wil je niet!

Ook zijn er een heleboel yoga-oefeningen die goed zijn voor je aura. Zoals: Triangle Pose ofwel downward-facing dog, Ego Eradicator, Archer Pose, alle oefeningen met je armen (die je letterlijk door je aura zwaait!) en meditatie (waarmee je jouw energie versterkt). Deze oefening is ook fijn, hier de aura sweep genoemd. Er zijn ook oefenseries/kriya’s die goed zijn voor je aura en je uitstraling of radiance.

Aura-oefeningen en -kriya’s staan er om bekend dat ze een direct voelbaar effect hebben: je voelt een sterkere energie in je aura en je voelt je zelfverzekerder! Als dat geen goede beloning is… Ze zijn zeer te moeite waard om te ervaren.

En dan wil ik nog één mooi ding delen: Je aura is je verbinding met je omgeving. Met dit energieveld rijk je verder dan je fysieke lichaam en ben je dus letterlijk verbonden met alles wat zich in de ruimte van jouw aura verbindt. Wauw!

Ga ervoor en sta ervoor

Zoals je hebt gelezen, helpt je aura je om te gaan staan voor waar jij voor staat. Het helpt je om jouw waarden uit te dragen in de wereld. En als we íets nodig hebben in de wereld op dit moment, is dat het dat wel: Mensen die staan voor gerechtigheid, gelijkheid, voor een sociale en duurzame wereld.

Als jij meer gevoel van veiligheid nodig hebt om jouw impact te maken in de wereld, zorg daar dan voor, op jouw manier. Doe bijvoorbeeld die aura-kriya’s om je veilige bubbel te creëren. Doe wat je moet doen om jouw bijdrage te kunnen leveren. Dan doe ik dat ook.

En nu: Laat me in de comments weten hoe jij jouw aura ervaart!

Voor meer gevoel van veiligheid, meld je aan voor een Kundalini Yoga-les of doe mee aan een vrouwencirkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *